MENU

Leiderschap onder de loep, jouw rol als geestelijk verzorger

Dit programma is geannuleerd. Je kunt je hier niet meer voor aanmelden.

Wat betekent daadkracht voor jou? Hoe neem jij besluiten? Wat wil je bereiken en hoe? In deze driedaagse verdiepen we ons in de verschillende aspecten van leiderschap in geestelijke verzorging. We nemen vragen onder de loep op het snijvlak van formeel en persoonlijk leiderschap.




Leiderschap onder de loep

Wat betekent daadkracht voor jou? Hoe neem jij besluiten? Wat wil je bereiken binnen en met je team? Hoe ziet commitment in leiderschap voor jou eruit? Hoe bied je structuur? Wie en hoe volg je als leider? Hoe werkt spiritualiteit door in leiderschap? Vragen die het snijvlak van formeel en persoonlijk leiderschap onder de loep nemen.

In deze driedaagse verdiepen we ons in de verschillende aspecten van leiderschap in geestelijke verzorging. Dat levert de deelnemers van de cursus inzichten op in waar ze goed in zijn en waar ontwikkelmogelijkheden liggen. We benaderen leiderschap vanuit een holistisch perspectief waar drijfveren een belangrijke plaats innemen. Daarnaast vraagt goed leiderschap ook kennis en vaardigheden. In de cursus is er een balans tussen theorie en praktijk die gevoed wordt door het delen van ervaringen. 

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor geestelijk verzorgers die een leidinggevende rol hebben alsook voor geestelijk verzorgers die leiderschap willen tonen in hun werk. 

Programma
Woensdagavond:
Socratisch gesprek goed leiderschap

Donderdagmorgen:
Inleiding  theorieën rondom leiderschap

Donderdagmiddag:
Systemische werkvorm + met kaarten in groepen werken

Donderdagavond: Film leiderschap

Vrijdagmorgen:
Rollenspel leiden/volgen inhoud/proces/betrekking cases: conflicten + besluiten nemen

Vrijdagmiddag:
Persoonlijk leiderschapsmanifest schrijven of pantoum met bron. 

Accreditatie via de SKGV wordt aangevraagd.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • Individu / prive  € 749,-
  • Factuur via instelling/organisatie  € 849,-
  • Inclusief overnachtingen op een 1-persoonskamer, maaltijden en drankjes

Begeleiding


  • Gertie Blaauwendraad is als docent onderzoeker verbonden aan de VU, Spiritual Care. Ze werkt veel samen met geestelijk verzorgers.

    Edwin van der Zande is hoofddocent Waardenbewuste Professionalisering (Hoge School Utrecht) en wetenschappelijk medewerker Maatschappelijke Spiritualiteit bij Titus Brandsma Instituut.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld